fbpx

Descopera-ti credintele limitative!

descopera-ti credintele limitative

Subconstientul are control asupra noastra si pana nu-i acordam atentia necesara ne conduce din umbra fara sa ne dam seama.

El ascunde o multime de credinte limitative care ruleaza precum programele unui software despre care nu stim nimic. Acestea se manifesta de multe ori prin stari de anxietate, frica si agitatie.

De exemplu, am decis sa lucrez pe cont propriu ca freelancer si sa nu ma mai angajez. Sunt impacata cu alegerea mea, dar totusi aud o voce in minte care suna cam asa: „E dificil sa castigi bani pe cont propriu, poate mai bine te angajezi. Nu esti destul de pregatita pentru asta. Daca nu reusesti, din ce vei trai?”.

Vorbeam cu o prietena despre aceasta credinta limitativa care imi starneste un gol in stomac. ”Iti vine sa crezi ca o parte din mine crede ca nu sunt pregatita, ca nu sunt destul de buna?” Ea a zambit cald si m-a luat de mana spunandu-mi ca sunt mai mult decat pregatita si ca ar trebui sa incetez autosabotajul. Mi-a adus aminte ca pot schimba programul afirmand “Cred in mine, sunt puternica si pregatita. Iubesc ceea ce fac si posibilitatile de reusita sunt nelimitate.”

Atunci cand descoperi o credinta limitativa faci un pas catre libertate.

Iata 3 metode care te ajuta sa-ti descoperi credintele care te limiteaza.

Observa daca exista neconcordanta

Sesizeaza daca exista dezacord intre ceea ce se intampla in viata ta si ceea ce simti. Daca experienta ta emotionala contrazice ceea ce traiesti in exterior, o credinta limitativa din subconstient iti creeaza o durere care nu ar trebui sa existe.

In cazul meu, am toate motivele sa fiu multumita de cum decurg planurile mele ca freelancer, dar emotional simt anxietate. Exista neconcordanta, exista credinta limitativa.

Pune-ti cateva intrebari despre parintii tai

Chiar daca ne place sau nu, am mostenit frici si credinte de la parintii nostri.

Vei descoperi ca mintea ta ruleaza programe bazate pe teama din cauza faptului ca ai auzit in copilarie repetandu-se anumite cuvinte. Erai ca un burete si ai absorbit credintele lor.

  • Ce frici aveau mama/ tata atunci cand erai mica?
  • Ai auzit ce spuneau parintii despre femeie/ barbat, casnicie, prietenie, sex, alte familii?
  • Pentru ce erai laudata de parinti? Dar criticata?
  • Cum ti-ai schimbat comportamentul pentru a primi mai multa lauda?
  • Cum ai reactionat la critica?

Invata sa te asculti cu atentie si gandeste-te “este vocea aceasta a mamei sau a tatalui?”. Atunci cand le depistezi, poti alege constient sa renunti la ele si sa-ti descoperi propria voce. Inca un pas eliberator.

Vorbeste despre frica ta si impartaseste-ti trairile cu o prietena

Poti avea momente de “aha” atunci cand asculti pe cineva apropiat vorbind despre propriile vulnerabilitati. Este minunat sa ai prietene dragi cu care poti discuta despre fricile tale si despre calatoria ta interioara fara sa fii judecata.

Iata cateva credinte limitative descoperite de mine cu care poate rezoneazi:

  • Inainte de a fi bine, de obicei este foarte rau
  • Toate casniciile se transforma intr-un fiasco trist la un moment dat
  • Daca sunt sincera si autentica, cei din jur ma vor judeca
  • Nu poti castiga foarte multi bani decat daca intri in anumite cercuri suspecte

Credintele noastre ne formeaza realitatea.

Daca este ceva ce-ti doresti si nu se indeplineste, daca te regasesti in acelasi tipar pe care vrei sa-l schimbi, poti fi sigura ca o credinta limitativa te influenteaza din spatele cortinei.

Iti recomand sa stai putin cu tine, sa-ti descoperi aceste programe mentale care te saboteaza si sa le transformi in putere!

Da, orice obstacol poate deveni combustibilul care te ajuta sa evoluezi!

Amy Ciotec

Timp de 16 ani a avut o cariera in corporatii si a lucrat mereu aproape de oameni. Cu o experienta de peste 8 ani in procesele si terapiile de dezvoltare personala, Amy s-a trezit din punct de vedere spiritual, a vindecat si a transformat fiecare aspect al fiintei. A documentat din experienta cunoasterii ei pe blogul personal www.AwakeningMom.com.  Recent, s-a dedicat misiunii de a impartasi si de a deveni ghid pentru transformarea femeilor, prin intermediul platformei educationale www.PurAnima.com. Programul experential de dezvoltare personala “Transformarea TA Totala: de la Suferinta la Armonie!” este creat sub forma unei harti menite sa te conduca treptat spre cea mai buna versiune a ta, la toate nivelurile. Cred in tine, cred in femeia treaza si libera, femeia hotarata sa-si integreze si sa-si manifeste potentialele cele mai inalte, inca ascunse in Esenta ei, spune Amy.